Accesul auto şi pietonal pe la Poarta 1 a Portului Constanţa va fi închis începând din 17 august, urmând să fie deviat pe la celelalte porţi de acces, pentru realizarea unor lucrări de modernizare, valoarea investiţiei fiind de peste 2,3 milioane de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este estimat pentru jumătatea lunii mai 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, pentru începerea lucrărilor de modernizare, din 17 august, se va închide total accesul auto şi pietonal pe la Poarta 1 a Portului Constanţa.Traficul auto va fi deviat pe la Poarta 1 bis, precum şi pe la toate celelalte porţi de acces, iar traficul pietonal va fi permis pe la porţile 2 şi 3.

Conform sursei citate, la luarea acestor decizii s-a luat în calcul siguranţa traficului pietonal în imediata apropiere a şantierului, precum şi lipsa sistemelor de control şi monitorizare a accesului în port.

“Lucrările de modernizare şi sistematizare vor reconfigura zona de intrare în port, vizând fluidizarea circulaţiei rutiere şi pietonale. După implementarea proiectului se va realiza un tranzit mai rapid al zonei de acces port – oraş, care va veni în sprijinul lucrătorilor portuari”, se arată în comunicat.

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este jumătatea lunii mai 2018.

Lucrarea a fost atribuită prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, constructorul fiind SC Disan Expert SRL. Valoarea contractului atribuit este de 2.354.500,35 de lei.

Modernizarea şi sistematizarea accesului în port pe la Poarta 1 fac parte din proiectul CIVITAS Portis, proiect european în care CN APM este partener. În cadrul acestui proiect se identifică proiecte de armonizare între Master Planul Portului Constanţa şi Planul de Mobilitate al municipiului Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.